Wij zetten onze deur open voor On Stage

Dijk en Waard On Stage heeft donderdag 7 maart in Sporthal Waardergolf in Heerhugowaard een mijlpaal bereikt met zijn 5e editie. Honderden VMBO-leerlingen kregen de kans om in gesprek te gaan en te matchen met 165 beroepsbeoefenaren uit 75 verschillende lokale bedrijven en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag op 21 maart. Allente was erbij om de leerlingen een kans te geven om het mooie beroep van pedagogisch medewerker en leerkracht te laten ervaren op onze locaties.

Op donderdag 21 maart kregen bijna 600 VMBO-leerlingen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van diverse bedrijven tijdens de Doe Dag van Dijk en Waard On Stage. Wij hadden bezoek van 45 leerlingen op verschillende locaties van Allente, waaronder IKC Oudkarspel, IKC Waterrijk, IKC de Helix en Sport BSO Waaidorp.

De leerlingen werden hartelijk ontvangen en mochten een dagdeel meelopen op de opvang en in het onderwijs, met als doel om een beter beeld te krijgen van de diverse beroepsmogelijkheden. Bij Allente waren de reacties van de kinderen bijzonder enthousiast.

We zijn verheugd dat we de leerlingen de kans hebben kunnen geven om ons werkveld te ervaren. Het was inspirerend om te zien hoe betrokken en nieuwsgierig de leerlingen waren. We hopen natuurlijk dat deze ervaring hen zal motiveren om hun leerweg te vervolgen richting de opvang en/of het onderwijs.