Langedijker Run

De negende editie van de Langedijker Run staat zondag 2 juni weer op het programma. Er zijn routes van 5 en 10 kilometer voor zowel teams als individuele deelnemers. Ook is er de Allente kidsrun, met keuze uit 800 of 1200 meter. 

Programma
De kinderen bijten het spits af met de Allente Kidsrun.

  • 13.00 uur start de 800 meter
  • 13.20 uur de 1200 meter

Ook is er een Allente kidsplein waar de kinderen zicht kunnen vermaken op een springkussen, tattoo kunnen zetten en leuke spelletjes doen. 

  • 14.00 uur 10 kilometer van Lief Langedijk
  • 15.15 uur  de Ursem Barten businessrun (5 kilometer)
  • 15.20 uur 5 kilometer van Lief Langedijk
  • 16.00 uur  de prijsuitreiking met de Gouden Klinker wisselbeker voor de businessrun.

De start en finish van alle afstanden zijn bij restaurant De Burg. 

Er is een afwisselend parcours uitgestippeld door onder andere het wijndomein De Koen. ‘’Dit evenement leeft echt in de regio’’, vertelt medeorganisator Ton Horseling. ‘’Dat is fantastisch, zeker als je bedenkt dat mensen de keuze hebben uit een steeds ruimer aanbod van regionale hardloopwedstrijden. We doen dan ook ons uiterste best om onderscheidend te zijn en jong en oud wat unieks te bieden.’’ 

Stichting Kanjerketting 
Een andere verklaring voor de populariteit van de Langedijker Run is volgens Ton dat het inschrijfgeld wordt geschonken aan Stichting Kanjerketting en het Hospice Schagen. Zij zetten zich elk op hun eigen wijze in voor mensen met kanker en hun naasten. ‘’Hierdoor zien we een grote betrokkenheid van deelnemers in alle leeftijdscategorieën. Bijna iedereen kent immers wel iemand in zijn omgeving die door kanker is getroffen’’, aldus Ton. 

Inschrijven kan tot en met vrijdag 24 mei of ter plekke op de dag zelf tussen 10.00 en 12.00 uur bij restaurant De Burg aan Dorpsstraat 571 in Noord-Scharwoude. 

 

Inschrijven Langedijker Run