Santa Run

Het leukste evenement van december, de Santa Run Dijk en Waard, was zondag 10 december een groot succes! Een grote groep Dijk en Waarders - jong én oud - liepen of renden in kerstmanpak door het hart van Heerhugowaard om geld op te halen voor twee lokale goede doelen. Het werd, ondanks het niet al te beste weer, een beregezellige middag! 

De Santa Run Dijk en Waard wordt georganiseerd door Rotary Dijk en Waard en dit jaar voor het eerst in samenwerking met Allente. Kinderen konden een KidsRun over 600 of 1.200 meter afleggen, alles op eigen tempo en uiteraard in vrolijk kerstmanpak. Volwassenen renden de SantaRun over 5 of 10 kilometer of wandelden de SantaWalk over 5 kilometer. Dat gebeurt allemaal onder luide aanmoediging van publiek dat langs het parcours staat. Al die gezellige rode pakken leverden natuurlijk een vrolijk beeld op. 

Allente hardloopteam
Allente heeft een sportief hardloopteam die natuulijk ook heeft meegedaan aan de Santa Run van 5 en 10 kilometer. Maar liefst 3 collega's zijn in de prijzen gevallen in de top 3! Eerste prijs vrouwen 5km, eerste prijs vrouwen 10km en tweede prijs mannen 5km.

Goed doel
De Santa Run is een gezellig feest voor zowel deelnemers als bezoekers, waarbij de opbrengst wordt geschonken aan twee goede doelen. Dit jaar is dat de Stichting EHBO Heerhugowaard die nieuwe verbandkoffers en jassen nodig hebben. De rest van de opbrengst wordt geschonken aan de stichting Rocking Up X-mas Heerhugowaard, die ervoor zorgt dat vele gezinnen, die een moeilijke periode doormaken en veelal afhankelijk zijn van de voedselbank, rond de feestdagen worden verrast met een luxe kerstpakket. Zodat ook zij kerst kunnen vieren zoals het bedoeld is. Beide organisaties hebben een cheque ontvangen voor maar liefst € 4000,- 

 

Website Santa Run Dijk & Waard