IKC Sint Joseph

Nieuwsgierige geesten en sprankelende glimlachen vormen de bouwstenen van ons IKC, waar 'samen groeien met plezier' niet alleen een slogan is, maar een belofte die we dagelijks waarmaken. In de kleurrijke wereld van kinderopvang en basisonderwijs, streven we ernaar om elke leerling te laten opbloeien als een unieke bloem, met ruimte voor nieuwsgierigheid en vreugdevolle ontdekkingen.

Op IKC Sint Joseph verzorgen wij kwalitatief goed onderwijs. Met de doorgaande lijn binnen de school zorgen wij voor continuïteit en structuur in ons lesaanbod en de regels die wij hanteren. Het vergroten van de leerkrachtvaardigheden vinden wij belangrijk.

Om onze visie handen en voeten te geven heeft IKC Sint Joseph gekozen voor het leerstofjaarklassensysteem. Door het wisselde leerlingenaantal worden er waar nodig combinatiegroepen gevormd. De invulling van ons onderwijs kan niet gekenmerkt worden aan een bepaald concept. In de dagelijkse praktijk, staat er steeds één vraag centraal: Wat willen wij bereiken en wat werkt? Zo maken wij met name in de onderbouw gebruik van het ontwikkelingsgerichte onderwijs (OGO), waarbij het spelend leren en het werken met thema’s belangrijk is. Door de gehele school besteden wij veel aandacht aan zelfstandigheid, samenwerken, eigenaarschap, verantwoordelijkheid en 21e - eeuwse vaardigheden

Misschien heeft u ook interesse in:
Peuteropvang De Ukkehut

Gegevens:

Directeur:
Frans van de Gevel


BRINnr.
05BM

Inspectierapport Website IKC Sint Joseph

Adres

Rozenhoutstraat 4
1704 CD
Heerhugowaard

072 57 153 14
directie-ikcstjoseph@allente.nl


Vragen of aanmelden?

Graag heten wij u en uw kind welkom op onze school voor een persoonlijke rondleiding en informatie op maat. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met directeur Frans van de Gevel.