De Carrousel

Openbare jenaplanschool De Carrousel heeft 2 locaties. De Carrousel en de Fonkelsteen en biedt jenaplanonderwijs. Het Jenaplanonderwijs is een pedagogische benadering die zich richt op het vormen van een sociale en zelfbewuste basis voor leerlingen. Binnen de muren van de Openbare Jenaplanschool De Carrousel/De Fonkelsteen wordt deze bijzondere onderwijsmethode met passie en toewijding toegepast.

In het Jenaplanonderwijs staat niet alleen het aanleren van schoolse kennis en vaardigheden centraal, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van elke leerling. De nadruk ligt op het cultiveren van zelfstandigheid, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het ontwikkelen van het vermogen om rekening te houden met anderen.

Kinderen krijgen hier de ruimte om, zowel individueel als samen met hun klasgenoten, hun unieke talenten te ontdekken. Ze worden aangemoedigd om zelfstandig te leren en worden voorbereid op een toekomstige rol in de maatschappij waarin zelfstandigheid en sociale betrokkenheid centraal staan. Het ultieme doel van het Jenaplanonderwijs is om leerlingen te begeleiden naar zelfbewuste individuen die actief betrokken zijn in de samenleving. Bij De Carrousel/De Fonkelsteen gaan we verder dan onderwijs; we creƫren een inspirerende omgeving waarin groei, zowel op intellectueel als sociaal-emotioneel vlak, wordt gestimuleerd.

Misschien heeft u ook interesse in:
Peuteropvang De Carrousel

Gegevens:

Directeur:
Bianca Deinum

Directieondersteuner:
Inge de Groot


BRINnr.
14GU

Inspectierapport Website De Carrousel

Adres

De Carrousel
Smaragd 27
1703 GA
Heerhugowaard


Vragen of aanmelden?

Graag heten wij u en uw kind welkom op onze school voor een persoonlijke rondleiding en informatie op maat. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met directeur Bianca Deinum of directieondersteuner Inge de Groot.

De Carrousel

Smaragd 27
1703 GA
Heerhugowaard

072 57 157 74
decarrousel@allente.nl

De Fonkelsteen

Onyx 89
1703 CG
Heerhugowaard

072 57 204 37
decarrousel@allente.nl